Holly

Esikoisromaanini Holly ilmestyi syksyllä 2021 (WSOY). Se oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

”Myllymäen psykologiset oivallukset ovat teräviä ja kieli hersyvää. Kirjallisen perinteen kuljettaminen on läpinäkyvää ja viimeisiltä sivuilta löytyy vielä lista kirjoista, joita vasten esikoiskirjailija on teoksensa kirjoittanut. Ennustan, että pian kirjastoissa jonotetaan myös Myllymäen Hollya. Se nimittäin saattaa olla kirjasyksyn parhaimpia esikoisia.”

Helsingin Sanomat / Helena Ruuska

”Myllymäki on onnistunut rakentamaan teoksesta arvoituksen, jota keritään auki kerros kerrokselta kuin sipulia. Holly on ilahduttavan vahva esikoisteos: kasvukertomus ja äidinmurha täysin uudenlaisessa paketissa.”

Turun Sanomat / Marissa Mehr

”- – Hollyn voisi rinnastaa jopa Ian McEwanin Lauantaihin, joka lienee kirjallisuushistorian tarkin suoritus detaljien havainnoinnissa. Myllymäellä metodi tuottaa pientä proosaa, joka hypnotisoi lukijansa.”

Kauppalehti / Mikko Takala

”Maisku Myllymäki aloittaa vaikuttavasti ja vakuuttavasti uransa kirjailijana. Hänen esikoisromaaninsa Holly paljastaa ja kätkee paljon, mutta on silti hallittu kokonaisuus.”

Hämeen Sanomat / Kaisa Koski

”Toistensa vastakohdilta vaikuttavien naisten yhdessä viettämä viikko on kuin pyörremyrsky, joka vangitsee lukijan heti ensimmäisillä sivuilla. Vaikuttava loppu jää lukijan mieleen pitkäksi aikaa.”

Kotiliesi / Ulla Lehtinen 

Keskusteluja ja haastatteluja:

Lukupiiri Tulusto & Kylmälä: Maisku Myllymäen romaani sämplää feminististä kirjallisuutta

Luovia-podcast: Esikoiskirjailija Maisku Myllymäen Holly räjäytti kirjagramin

Eeva Klingbergin blogi: Kurkistus prosessiin: kirjailija Maisku Myllymäki